Filipsweistraat 9
4181 CH Waardenburg
The Netherlands info@thijstimmermans.com +31 (0)418 - 745 130

KVK: 52773795
BTW: NL850591582B01

Terug naar overzicht

AMGeniaal

07 mei 2024

Met de Mercedes-Benz C-Klasse Cabrio 43 AMG 4Matic krijg je meerdere auto’s tegelijk. Hoe dat zit? Bij Thijs Timmermans uit Waardenburg vertellen we je graag meer over de multifunctionele kwaliteiten van deze auto. Want wie denkt dat dit alleen een ultieme flaneermobiel is, heeft het mis. Maar ook als je denkt met deze auto een hardcore AMG-variant te treffen, zit er naast. Hoe het wel zit? Lees vooral even verder en ontdek de ‘AM-genialiteit’ van deze C-Klasse!

Dubbel geluk

Neem plaats in deze auto en constateer dat feitelijk ‘alles’ klopt. Een schitterend vormgegeven dashboard waar je snel vertrouwt mee bent, heerlijke sportstoelen die in alle mogelijke manieren verstelbaar zijn en een perfecte zitpositie. Eenvoudige basisingrediënten die zorgen voor een hoge mate van rijplezier. Dat deze cabrio van ‘Das Haus’ daar een grote hoeveelheid aan extra (rij)plezier aan toevoegt, is inherent aan het cabrioconcept. Mercedes-Benz weet van cabrioletrijden werkelijk een bijzondere belevenis te maken. Dat start natuurlijk al met de geraffineerde en vrijwel geruisloze bediening van de (stoffen) cabriokap. Deze verdwijnt heel harmonieus en volledig onzichtbaar onder een afdekplaat. Van een strak gelijnde coupé verandert de auto vervolgens in een verleidelijke cabrio.

Ook wie wat sneller open rijdt, zal ervaren dat het in deze Benz aangenaam toeven blijft. Krijg je het toch koud? De op deze auto aanwezige airscarf houdt je nek aangenaam warm en de stoelverwarming zorgt voor een prettige warmteafgifte van de rest van je lichaam. Er is ruimte voor in totaal vier inzittenden. De achterste passagiers hebben voldoende plaats en de inzittenden kan je met een druk op de knop nog beter beschermen tegen hinderlijke windinslag. Een speciale spoiler boven de voorruit en een windscherm achter de hoofdsteunen maken het cabriorijden ook voor hen uiterst comfortabel.

AMG-prepared

Eenmaal geïnstalleerd achter het stuur wordt het de hoogste tijd om de motor te starten! Deze C43 kent een door AMG onder handen genomen drieliter zescilinder biturbo motor. Alle inspanningen resulteren in een verbluffend resultaat: het maximale vermogen bedraagt maar liefst 392 pk. Hiermee zijn prestaties mogelijk die tot voor kort alleen aan super cars waren voorbehouden. De topsnelheid van 250 km/u is net zo indrukwekkend als de acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/u in 4,8 seconden. Maar misschien maakt het gedrag van deze aandrijflijn (die gekoppeld is aan een automatische negentraps (!) versnellingsbak) nog wel de meeste indruk. Rijd je in de ‘Comfort’-modus, dan gedraagt de auto zich als een rustig zoemende boulevardcruiser; vlot en beschaafd waarbij in de verte een donkerbruin sonoor gebrom hoorbaar is door de vier karakteristieke AMG-uitlaten.

Maar schakel door naar ‘Sport +’ en je hebt een C-Klasse die het AMG-label ten volle waarmaakt. De uitlaatsound verandert in een vervaarlijke brul, de besturing en gaspedaalrespons staan op scherp, de automaat schakelt een paar trapjes terug en de motor spant z’n spieren. Druk het gaspedaal richting de bodem en de C43 wordt als het ware gelanceerd. Brute ‘pops and bangs’ bij het overschakelen verhogen de sensatie terwijl je als bestuurder de totale controle houdt. Wat een sensatie, wat een genot! Nog indrukwekkender wordt het als je jezelf realiseert dat deze Mercedes-Benz C-Klasse Cabrio van het ene op het andere moment weer verandert in een beschaafde relaxmobiel. Dat maakt deze C43-uitvoering ronduit uniek en onderscheidt ‘m ook van het hardcore topmodel, de C63.

Als nieuw

Dit tot in de puntjes onderhouden exemplaar uit 2021 heeft een lage kilometerstand en oogt en rijdt werkelijk als een nieuwe. De auto is ontworpen om zijn bestuurder en passagiers ultiem te verwennen. De geweldige afwerking, de fraaie looks en de geraffineerde aandrijflijn geven je elke keer dat je de startknop indrukt het fijne gevoel met iets unieks onderweg te zijn. Dat de auto op verzoek ook nog ultieme prestaties kan leveren, is een prachtige bonus. Hoe dat in de praktijk uitpakt, moet u vooral zelf komen ervaren tijdens een proefrit. Alleen dan komt het AMGeniale concept van de C43 AMG pas echt naar voren! U bent van harte welkom voor een nadere kennismaking bij Thijs Timmermans in Waardenburg.

 

Kennismaken met de Mercedes-Benz C-Klasse Cabrio 43 AMG bij Thijs Timmermans

Interesse? Voor meer informatie of het reserveren van een proefrit kunt u contact opnemen met Dempsy Plomp 06-48169561, d.plomp@thijstimmermans.com of Damian Elens, 06 39026637, d.elens@thijstimmermans.com. Kennismaken met de Mercedes-Benz C-Klasse? Bij Thijs Timmermans vind je altijd een mooie collectie met zorgvuldig samengestelde exemplaren. Klik hier voor het actuele aanbod!


Deel dit artikel:

Bekijk ook

Een baken in roerige tijden

13 maart 2024

Liefhebbers van de Mercedes-Benz S-Klasse denken bij deze auto al decennia aan een tijdloos ogende limousine met een perfecte...

Liefhebbers van de Mercedes-Benz S-Klasse denken bij deze auto al decennia aan een tijdloos ogende limousine met een perfecte bouwkwaliteit, exclusieve uitstraling en een excellent rijcomfort. Al sinds de 1e generatie heeft de S-Klasse een vaste schare aan trouwe...

BMW M3 CS

15 februari 2024

Thijs Timmermans presenteert de unieke BMW M3 CS Thijs Timmermans laat u graag kennismaken met de unieke BMW M3...

Thijs Timmermans presenteert de unieke BMW M3 CS Thijs Timmermans laat u graag kennismaken met de unieke BMW M3 CS. Deze topsporter belichaamt meer dan ooit de zuivere passie voor autosport die de basis vormt voor elk M-product van...

MERCEDES-AMG A-KLASSE 45 S 4MATIC+ | DRIVER’S PACKAGE

29 januari 2024

Een wolf in wolfskleren Deze Mercedes-AMG A-Klasse 45 S 4Matic+ laat er op geen enkele wijze twijfel over bestaan...

Een wolf in wolfskleren Deze Mercedes-AMG A-Klasse 45 S 4Matic+ laat er op geen enkele wijze twijfel over bestaan wat zijn inborst is. Integendeel, dit absolute topmodel uit de A-Klasse oogt imponerend en presteert daar ook naar. Daarom mag...