Filipsweistraat 9
4181 CH Waardenburg
The Netherlands info@thijstimmermans.com +31 (0)418 - 745 130

KVK: 52773795
BTW: NL850591582B01

Terug naar overzicht

Een baken in roerige tijden

13 maart 2024

Liefhebbers van de Mercedes-Benz S-Klasse denken bij deze auto al decennia aan een tijdloos ogende limousine met een perfecte bouwkwaliteit, exclusieve uitstraling en een excellent rijcomfort. Al sinds de 1e generatie heeft de S-Klasse een vaste schare aan trouwe fans. Ook de nieuwste generatie weet precies op de aspecten die de ‘S’ al jarenlang zo geliefd maakt (eenzaam) hoog te scoren. Daarmee is het een stevig baken in roerige tijden. Een rijverslag van een Mercedes-Benz S450d uit de collectie van Thijs Timmermans.

Klassiek silhouet, vertrouwde opzet

In een tijd waarin de SUV-rage praktisch alle auto’s extra hoog qua opbouw heeft gemaakt, is de S-Klasse gelukkig nog steeds een vertrouwde vierdeurs sedan. En die carrosserievorm mag dan vandaag de dag een uitstervend ras zijn, het is wel diezelfde sedanvorm die qua representativiteit nog altijd hoge ogen scoort en bovendien garant staat voor een hoogwaardige en tijdloze verschijning.

De aandrijflijn met de motor in de lengte voorin gecombineerd met achterwielaandrijving is qua opzet klassiek. Vat u ‘klassiek’ overigens niet te letterlijk op want qua techniek is de S-Klasse allerminst klassiek. Integendeel, state-of-the-art technologie staat garant voor een geweldige rijbeleving. Maar juist die moderne techniek komt zo mooi tot zijn recht in een auto die in de basis traditioneel is opgezet. De rust gecombineerd met de fantastische wegligging geven een rijbeleving die z’n gelijke nauwelijks kent. U begrijpt direct wat we bedoelen zodra u zelf achter het stuur plaatsneemt!

Hoogstaand comfort

Onder de motorkap (die de vertrouwde ster op de voorplecht draagt!) is nagenoeg geruisloos een 3 liter zescilinder dieselmotor aan het werk. In de 450-uitvoering goed voor 390 pk en 700 Nm koppel. Met name dat laatste getal verraadt het voorname karakter van de auto. Een moeiteloze versnelling is het resultaat. Snel is de auto ook zonder ooit opdringerig te worden. Alles gaat geruisloos en schijnbaar moeiteloos. De S-Klasse is wat dat betreft een veilige cocon die je op een prettige wijze afsluit van de boze buitenwereld. En wat is dan een betere verblijfsruimte dan de gerieflijke cabine van een S-Klasse? Dit exemplaar kent een extra smaakvolle aankleding met het fijnste leder in een prachtige kleurstelling. Een hightech dashboard (met gelukkig een intuïtieve bediening!) herbergt alle functies die je anno 2024 in een topklasse auto mag verwachten. Alles functioneert op vanzelfsprekende wijze. Kleine details als extra kussentjes in de hoofdsteunen, een uitgebreide massage in verschillende varianten en de wijze waarop bijvoorbeeld het raam met een druk op het verchroomde knopje naar beneden zoeft, bewijzen de werkelijk ongeëvenaarde bouwkwaliteit van dit meesterstuk van Mercedes-Benz. Je kunt zeggen ‘details’ maar juist de som van die details maken de S-Klasse zo uniek en zo geliefd bij z’n bestuurders en passagiers.

Tijdloos mooi

De nieuwste generatie van de S-Klasse is simpelweg een fraaie auto. Geen overbodige spielerei maar een rustig lijnenspel dat nooit verveelt. Zo moet het zijn, zo moet het blijven. De constante evolutie van een bestaand thema gaat Mercedes-Benz zo’n 50 jaar op rij heel goed af met de S-Klasse. Het is nog steeds een monument van een auto die onverstoorbaar zijn eigen koers volgt. Hierdoor is en blijft het zeer waarschijnlijk een auto die precies de juiste aantrekkingskracht op de liefhebbers blijft uitoefenen. En geef ze eens ongelijk!

 

Kennismaken met de Mercedes-Benz S-Klasse 450d bij Thijs Timmermans

Deze S-Klasse is ontworpen voor de ware fijnproever. Die zal met dit prachtige exemplaar elke meter puur rijplezier gaan ervaren! Interesse? Voor meer informatie of het reserveren van een proefrit kunt u contact opnemen met Dempsy Plomp 06-48169561, d.plomp@thijstimmermans.com of Damian Elens, 06 39026637, d.elens@thijstimmermans.com. Kennismaken met de Mercedes-Benz S-Klasse? Bij Thijs Timmermans vind je altijd een mooie collectie met zorgvuldig samengestelde exemplaren. Klik hier voor het actuele aanbod!


Deel dit artikel:

Bekijk ook

BMW M3 CS

15 februari 2024

Thijs Timmermans presenteert de unieke BMW M3 CS Thijs Timmermans laat u graag kennismaken met de unieke BMW M3...

Thijs Timmermans presenteert de unieke BMW M3 CS Thijs Timmermans laat u graag kennismaken met de unieke BMW M3 CS. Deze topsporter belichaamt meer dan ooit de zuivere passie voor autosport die de basis vormt voor elk M-product van...

MERCEDES-AMG A-KLASSE 45 S 4MATIC+ | DRIVER’S PACKAGE

29 januari 2024

Een wolf in wolfskleren Deze Mercedes-AMG A-Klasse 45 S 4Matic+ laat er op geen enkele wijze twijfel over bestaan...

Een wolf in wolfskleren Deze Mercedes-AMG A-Klasse 45 S 4Matic+ laat er op geen enkele wijze twijfel over bestaan wat zijn inborst is. Integendeel, dit absolute topmodel uit de A-Klasse oogt imponerend en presteert daar ook naar. Daarom mag...

Aston Martin DBS Superleggera 5.2 V12

23 januari 2024

Aston Martin DBS Superleggera 5.2 V12 bij Thijs Timmermans. Slechts af en toe keert in de historie van Aston...

Aston Martin DBS Superleggera 5.2 V12 bij Thijs Timmermans. Slechts af en toe keert in de historie van Aston Martin de typenaam ‘DBS’ terug in het modellengamma. Bij deze Aston Martin DBS Superleggera 5.2 V12 uit 2019 maak je...