Filipsweistraat 9
4181 CH Waardenburg
The Netherlands info@thijstimmermans.com +31 (0)418 - 745 130

KVK: 52773795
BTW: NL850591582B01

Mercedes-Benz AMG GT TRACK SERIES | 1 of 55

Prijs op aanvraag

Let op; dit is wel een heel speciaal exemplaar! Dit jaar viert Mercedes-AMG namelijk dat het 55 jaar geleden is dat AMG werd opgericht. Om de feestvreugde te verhogen zijn er in een gelimiteerde oplage van 55 stuks zeer extreme circuitversies van de AMG GT Black Series geproduceerd: de Track Series. Thijs Timmermans is er trots op om er 1 aan te kunnen bieden!

Mercedes-AMG bracht alweer bijna twee jaar geleden een versie van de AMG GT uit die de supercar wereld op zijn kop zette: we hebben het dan natuurlijk over de AMG GT Black Series. Met maar liefst 730 pk uit een wilde brullende 4.0 biturbo-V8 was dit gelijk de koning onder de AMG GT-modellen. Het behoeft geen betoog dat je van goeden huize moet komen om die bij te benen op een circuit. Met deze unieke gelimiteerde versie waar wij er nu 1 van op voorraad hebben, komt er uit eigen huis toch nog een AMG GT die ook de Black Series verslindt: de Track Series. Hoewel je er de openbare weg niet mee op mag, brengt de Mercedes-AMG GT Track Series de krankzinnige kracht van de Black Series - waarop hij is gebaseerd - vooral zo efficiënt mogelijk over op het wegdek. Mercedes-AMG voorzag de Track Series van nog meer vleugelwerk dan de Black Series en ontdeed hem onder meer van zaken als elektrische ramen en interieurbekleding. Het resultaat is een 1.400 kilo wegende circuittijger die zich kan meten met GT3- en GT4-racers.

Diverse speciale aanpassingen maken de Track Series ronduit uniek. Zo kun je zowel de mate waarmee zowel het ABS als de traction control ingrijpen, zelf aanpassen. Je bedient dit allemaal via draaiknoppen op een uit koolstofvezel opgetrokken paneel, terwijl je goed vastgegespt zit in kuipstoelen die rechtstreeks uit de racerij lijken te komen. Ook heb je uiteraard geen conventioneel stuurwiel in handen, maar een speciaal voor de Track Series ontwikkeld exemplaar. Als dat samen met het puur functionele dashboard je er nog niet aan herinnert dat je iets speciaals in handen hebt, dan zorgen de diverse Track Series-logo's daar wel voor! Uiteraard is de AMG GT Track Series ook voorzien van zaken die de FIA voorschrijft voor de GT-raceklassen. Zo heeft hij een vijfpunts harnas om jezelf mee in de kuipstoel vast te snoeren, een rolkooi, er zit een brandblusser in en er zijn netten aanwezig die je in de auto houden als het helemaal fout gaat. De kans dat je dat nodig hebt, wordt zoveel mogelijk verminderd door speciale voor de racerij ontwikkelde stalen remmen, waarvan de balans ook vanuit de auto kan worden aangepast. De schijven gaan verscholen achter speciaal voor de auto ontwikkelde 18-inch wielen. Zoals gezegd heeft Mercedes-AMG slechts 55 exemplaren van de Track Series gebouwd. Dat maakt de beschikbaarheid van dit exemplaar bij Thijs Timmermans ronduit bijzonder. Voor meer informatie of het reserveren van een proefrit kunt u contact opnemen met Dempsy Plomp 06-48169561, d.plomp@thijstimmermans.com of Damian Elens, 06 39026637, d.elens@thijstimmermans.com

Lees meer

Specificaties

Contact border

Merk Mercedes-Benz
Model AMG GT
Uitvoering TRACK SERIES | 1 of 55
Carrosserie Coupé
Fabriekskleur Magno hightech silver
Transmissie Semi-automaat
KM stand 24
Bouwjaar 2024
Brandstof Benzine
BTW verrekenbaar Ja
Motorinhoud 3982cc
Aantal Cilinders 8
Vermogen motor 540 (kW) 734 (pk)
Topsnelheid km/h
van 0 - 100 km/h s