Filipsweistraat 9
4181 CH Waardenburg
The Netherlands info@thijstimmermans.com +31 (0)418 - 745 130

KVK: 52773795
BTW: NL850591582B01

Terug naar overzicht

Toys for boys

26 september 2016

Wie met een dotje gas het gegorgel uit de enorme uitlaten laat ontsnappen, begrijpt direct wat voor vlees je hier in de kuip hebt: met deze unieke World Champion Edition valt op geen enkele wijze te spotten. Zowel het uiterlijk als de daadwerkelijke prestaties maken van deze topper uit de A-Klasse een opzienbarende auto die op elke bestuurder een verslavende uitwerking heeft. Wij konden er in ieder geval geen genoeg van krijgen.

Are you ready for take off?

Bescheidenheid is een term die in het vocabulaire van deze A45 AMG niet voorkomt. De World Champion Edition van de Mercedes-AMG A45 is namelijk precies zoals de Mercedes F1-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg hem graag zouden zien. De kleuren komen overeen met die van de Formule 1-bolide en het model is voorzien van een uitgebreid spoilerpakket.

Hierdoor is anoniem door het leven gaan met deze auto echt onmogelijk. Maar deze ‘special edition’ koop je dan ook niet om onopvallend door het leven te gaan. Daarnaast staat hij op unieke 19-inch velgen en de kenmerkende kleur ‘Petronas Green’ komt terug in het interieur. Mercedes-Benz heeft kwistig gestrooid met groene accenten zoals het ‘rechtuit’ streepje in het stuur, de bekleding van de uitmuntend zittende AMG-Performance sportstoelen en groene stiksels in het dashboard. Al met al ademt de gehele auto een ongekend exclusieve sfeer uit die je doet beseffen dat je echt met iets aparts onderweg bent. Onder de motorkap ligt een geblazen viercilindermotor met een vermogen van 381 pk. Geen enkele andere auto in deze klasse heeft zo’n indrukwekkend vermogen. En maakt u zich maar geen zorgen, dat vermogen manifesteert zich op verzoek op een ongegeneerde wijze. Draai de ‘pretknop’ in de middenconsole op stand ‘Sport Plus’ en je waant je een formule 1 coureur.

De auto gromt, snuift en briest dat het een lieve lust is en gaat er bij de minste beroering van het gaspedaal als een raket vandoor. Aan de voorwaartse versnelling lijkt werkelijk geen einde te komen. Jaag ‘m in de toeren en schakel (vergezeld van een donkere plof in de uitlaten!) bliksemsnel op. Wat een spektakel, wat een beleving!

Qua rijeigenschappen legt deze AMG de lat hoog, zeer hoog.

Dankzij de standaard vierwielaandrijving ligt de auto rotsvast op de weg, zelfs bij zeer hoge bochtsnelheden blijft de auto lang neutraal. Gecombineerd met de haarscherpe besturing, de bliksemsnel schakelende automaat met flippers aan het stuur en het altijd aanwezige en zeer opzwepende timbre (dat al dan niet op de achtergrond aanwezig is), biedt deze auto emotie van de bovenste plank. Precies zoals de ontwerpers het voor ogen hadden.

Mission complete!

Overbodig om te vermelden dat het in deze A45 AMG naast de zuivere, sportieve beleving werkelijk aan niets ontbreekt.

Alle comfort verhogende accessoires zijn present waardoor je ook in een rustige bui kunt genieten van een luxe en sportieve auto. Liefhebbers van deze World Champion Edition zullen moeten zoeken naar een speld in een hooiberg. Veel zijn er namelijk niet geproduceerd. Maar niet getreurd: voor wie dezelfde rijbeleving en dezelfde prestaties wenst, staat de ‘gewone’ A45 AMG in de prijslijst. Minder exclusief maar net zo spectaculair als het op presteren aankomt. Maar wie zich F1-coureur wil wanen, zal toch echt voor deze editie moeten gaan.

De liefhebber zal er geen moment spijt van krijgen!

 


Deel dit artikel:

Bekijk ook

Nu bij Thijs Timmermans: de BMW M3 Touring

03 augustus 2023

Maak kennis met de BMW M3 Touring bij Thijs Timmermans De eerste BMW M3 Touring ooit is gelanceerd en...

Maak kennis met de BMW M3 Touring bij Thijs Timmermans De eerste BMW M3 Touring ooit is gelanceerd en het is een prachtige auto! De BMW M3 Touring combineert authentiek autosportgevoel met een onderscheidend karakter en heel veel praktische...

Mercedes-Benz GLE 53 AMG

27 juli 2023

Met deze Selenietgrijze Mercedes-Benz GLE 53 AMG kiest u voor een topklasse SUV die naast veel comfort, ruimte en...

Met deze Selenietgrijze Mercedes-Benz GLE 53 AMG kiest u voor een topklasse SUV die naast veel comfort, ruimte en luxe ook geweldige AMG-waardige prestaties aan de dag legt. Onder de motorkap maakt een 455 pk sterke motor de dienst...

100% hart voor auto’s: nieuwe verkoopadviseur Vincent Wilgenkamp

06 juli 2023

Voor Vincent Wilgenkamp is zijn nieuwe job als verkoopadviseur bij Thijs Timmermans een droom die werkelijkheid is geworden. ‘Als...

Voor Vincent Wilgenkamp is zijn nieuwe job als verkoopadviseur bij Thijs Timmermans een droom die werkelijkheid is geworden. ‘Als echte Mercedes-Benz- en Ferrari liefhebber is het natuurlijk fantastisch om elke dag in een showroom te werken onder meer waar...