Filipsweistraat 9
4181 CH Waardenburg
The Netherlands info@thijstimmermans.com +31 (0)418 - 745 130

KVK: 52773795
BTW: NL850591582B01

Terug naar overzicht

Toys for boys

26 september 2016

Wie met een dotje gas het gegorgel uit de enorme uitlaten laat ontsnappen, begrijpt direct wat voor vlees je hier in de kuip hebt: met deze unieke World Champion Edition valt op geen enkele wijze te spotten. Zowel het uiterlijk als de daadwerkelijke prestaties maken van deze topper uit de A-Klasse een opzienbarende auto die op elke bestuurder een verslavende uitwerking heeft. Wij konden er in ieder geval geen genoeg van krijgen.

Are you ready for take off?

Bescheidenheid is een term die in het vocabulaire van deze A45 AMG niet voorkomt. De World Champion Edition van de Mercedes-AMG A45 is namelijk precies zoals de Mercedes F1-coureurs Lewis Hamilton en Nico Rosberg hem graag zouden zien. De kleuren komen overeen met die van de Formule 1-bolide en het model is voorzien van een uitgebreid spoilerpakket.

Hierdoor is anoniem door het leven gaan met deze auto echt onmogelijk. Maar deze ‘special edition’ koop je dan ook niet om onopvallend door het leven te gaan. Daarnaast staat hij op unieke 19-inch velgen en de kenmerkende kleur ‘Petronas Green’ komt terug in het interieur. Mercedes-Benz heeft kwistig gestrooid met groene accenten zoals het ‘rechtuit’ streepje in het stuur, de bekleding van de uitmuntend zittende AMG-Performance sportstoelen en groene stiksels in het dashboard. Al met al ademt de gehele auto een ongekend exclusieve sfeer uit die je doet beseffen dat je echt met iets aparts onderweg bent. Onder de motorkap ligt een geblazen viercilindermotor met een vermogen van 381 pk. Geen enkele andere auto in deze klasse heeft zo’n indrukwekkend vermogen. En maakt u zich maar geen zorgen, dat vermogen manifesteert zich op verzoek op een ongegeneerde wijze. Draai de ‘pretknop’ in de middenconsole op stand ‘Sport Plus’ en je waant je een formule 1 coureur.

De auto gromt, snuift en briest dat het een lieve lust is en gaat er bij de minste beroering van het gaspedaal als een raket vandoor. Aan de voorwaartse versnelling lijkt werkelijk geen einde te komen. Jaag ‘m in de toeren en schakel (vergezeld van een donkere plof in de uitlaten!) bliksemsnel op. Wat een spektakel, wat een beleving!

Qua rijeigenschappen legt deze AMG de lat hoog, zeer hoog.

Dankzij de standaard vierwielaandrijving ligt de auto rotsvast op de weg, zelfs bij zeer hoge bochtsnelheden blijft de auto lang neutraal. Gecombineerd met de haarscherpe besturing, de bliksemsnel schakelende automaat met flippers aan het stuur en het altijd aanwezige en zeer opzwepende timbre (dat al dan niet op de achtergrond aanwezig is), biedt deze auto emotie van de bovenste plank. Precies zoals de ontwerpers het voor ogen hadden.

Mission complete!

Overbodig om te vermelden dat het in deze A45 AMG naast de zuivere, sportieve beleving werkelijk aan niets ontbreekt.

Alle comfort verhogende accessoires zijn present waardoor je ook in een rustige bui kunt genieten van een luxe en sportieve auto. Liefhebbers van deze World Champion Edition zullen moeten zoeken naar een speld in een hooiberg. Veel zijn er namelijk niet geproduceerd. Maar niet getreurd: voor wie dezelfde rijbeleving en dezelfde prestaties wenst, staat de ‘gewone’ A45 AMG in de prijslijst. Minder exclusief maar net zo spectaculair als het op presteren aankomt. Maar wie zich F1-coureur wil wanen, zal toch echt voor deze editie moeten gaan.

De liefhebber zal er geen moment spijt van krijgen!

 


Deel dit artikel:

Bekijk ook

BMW M3 CS

15 februari 2024

Thijs Timmermans presenteert de unieke BMW M3 CS Thijs Timmermans laat u graag kennismaken met de unieke BMW M3...

Thijs Timmermans presenteert de unieke BMW M3 CS Thijs Timmermans laat u graag kennismaken met de unieke BMW M3 CS. Deze topsporter belichaamt meer dan ooit de zuivere passie voor autosport die de basis vormt voor elk M-product van...

MERCEDES-AMG A-KLASSE 45 S 4MATIC+ | DRIVER’S PACKAGE

29 januari 2024

Een wolf in wolfskleren Deze Mercedes-AMG A-Klasse 45 S 4Matic+ laat er op geen enkele wijze twijfel over bestaan...

Een wolf in wolfskleren Deze Mercedes-AMG A-Klasse 45 S 4Matic+ laat er op geen enkele wijze twijfel over bestaan wat zijn inborst is. Integendeel, dit absolute topmodel uit de A-Klasse oogt imponerend en presteert daar ook naar. Daarom mag...

Allround medewerker (fulltime)

26 januari 2024

Bij Thijs Timmermans zijn we op zoek naar een nieuwe allround medewerker. Lijkt het jou leuk om in een...

Bij Thijs Timmermans zijn we op zoek naar een nieuwe allround medewerker. Lijkt het jou leuk om in een compact team van autoliefhebbers te werken met de mooiste en snelste auto’s? Dan is deze baan als allround medewerker misschien...