Filipsweistraat 9
4181 CH Waardenburg
The Netherlands info@thijstimmermans.com +31 (0)418 - 745 130

KVK: 52773795
BTW: NL850591582B01

Terug naar overzicht

Masterpiece – S500 coupé

04 april 2016

De carrosserievariant ‘tweedeurs coupé’ is zeldzaam. Slechts weinig merken hebben een dergelijk model in hun leveringsprogramma. Mercedes-Benz is al decennialang een uitzondering op die regel en biedt vandaag de dag zelfs op alle reguliere sedan-modellen een stijlvolle coupé-variant aan. Ook de nieuwste S-Klasse kent zijn eigen coupé versie en met die chique auto maakten wij een uitgebreide testrit. Wij verklappen u alvast: deze auto is met recht een ‘masterpiece’.

Meesterwerken onderscheiden zich door de liefde waarmee een product ontworpen en vervolgens gebouwd is.
Op autogebied is een grote coupé ontwerpen misschien wel de meest uitdagende klus die er bestaat. De lange, gestrekte lijnen die een coupé kenmerken, komen optimaal tot hun recht bij wat forsere afmetingen. En fors is een S-Klasse coupé. Toch oogt de auto rank en bijzonder stijlvol, zeker in deze donkerblauwe kleur gecombineerd met fraaie lichtmetalen velgen.

Chique en hoogwaardig


Dat straalt deze auto uit en laat dat, gezien de ongetwijfeld gefortuneerde klanten waar deze auto voor bedoeld is, nu precies de bedoeling zijn. Onder de ellenlange motorkap ligt een prachtige V8-motor met bijna 4.700 cc inhoud.
Een royale krachtbron die in alle rust zijn werk doet. Op de boulevard zoeft de auto haast onmerkbaar langs de terrasjes, in het drukke stadsverkeer beweegt hij met nauwelijks meer dan stationair toerental gracieus door de straten. Maar vergis je niet. Geef hem de ruimte en het geweld barst los. De V8 klimt zeer gemakkelijk in de toeren en onder het ‘genot’ van een donkere brul neemt de voorwaartse versnelling bijna angstaanjagende vormen aan.

 

Een acceleratie van 0 tot 100 km/u in 4,6 seconden

 

vertelt veel over het prestatiepotentieel van deze deftige gentleman. Je zou het een topatleet in een maatkostuum kunnen noemen. Onvoorstelbaar wat deze auto in zijn mars heeft!

Ondertussen is het goed toeven in het interieur van deze limousine. Met het woord interieur doe je de auto overigens te kort. Dit mag je best een rijdende, uiterst luxe salon noemen. Het fijnste leer op het zitmeubilair, een met alcantara beklede hemel, een dashboard volledig uit leer opgetrokken. Dit is pure verwennerij. De stoelen zitten fantastisch en onderweg kan je de massagestand instellen. Neem een bocht naar rechts en voel hoe de rechterzijwang van de stoel zachtjes maar resoluut wordt opgeblazen zodat je netjes recht blijft zitten. Indrukwekkend. Die kwalificatie gaat feitelijk voor de hele wagen op. Zelden in een auto gereden die zo pijnlijk precies en met zo veel liefde gebouwd is. Dat merk je aan alles.

Of je nu naar het prachtig geboetseerde dashboard kijkt, de knopjes van de elektrische verstelbare stoelen aanraakt of de schitterende algehele afwerking van deze Mercedes-Benz op je in laat werken. Alles is perfect aan dit meesterwerk. Alles? Nou…door de coupévorm is het in- en uitstappen naar de achterbank niet helemaal een pretje. Maar voor wie achterin wil zitten, heeft Mercedes-Benz dan ook voldoende (al dan niet verlengde) alternatieven. Nee, deze coupé is voor de ware levensgenieter die een schitterende vormgeving en indrukwekkende rijkwaliteiten hoog op zijn of haar verlanglijstje heeft staan. En geef die persoon eens ongelijk. Dit ‘meesterwerk’ moet je op de juiste waarde schatten.

Wie daartoe in staat is, heeft aan de Mercedes S-Klasse Coupé misschien wel de beste auto ter wereld!

Thijs Timmermans verwelkomt u graag in de showroom voor een nadere kennismaking!


Deel dit artikel:

Bekijk ook

Vacature Monteur

23 november 2023

Wordt dit jouw nieuwe werkterrein? Wij zijn op zoek naar een: 1e monteur / APK (fulltime) Werken aan de...

Wordt dit jouw nieuwe werkterrein? Wij zijn op zoek naar een: 1e monteur / APK (fulltime) Werken aan de krachtigste motoren van exclusieve (sport)auto’s? Het kan bij Thijs Timmermans als 1e Monteur/APK (fulltime)! Je werkzaamheden Als eerste monteur /...

Nu bij Thijs Timmermans: de BMW M3 Touring

03 augustus 2023

Maak kennis met de BMW M3 Touring bij Thijs Timmermans De eerste BMW M3 Touring ooit is gelanceerd en...

Maak kennis met de BMW M3 Touring bij Thijs Timmermans De eerste BMW M3 Touring ooit is gelanceerd en het is een prachtige auto! De BMW M3 Touring combineert authentiek autosportgevoel met een onderscheidend karakter en heel veel praktische...

Mercedes-Benz GLE 53 AMG

27 juli 2023

Met deze Selenietgrijze Mercedes-Benz GLE 53 AMG kiest u voor een topklasse SUV die naast veel comfort, ruimte en...

Met deze Selenietgrijze Mercedes-Benz GLE 53 AMG kiest u voor een topklasse SUV die naast veel comfort, ruimte en luxe ook geweldige AMG-waardige prestaties aan de dag legt. Onder de motorkap maakt een 455 pk sterke motor de dienst...