Filipsweistraat 9
4181 CH Waardenburg
The Netherlands info@thijstimmermans.com +31 (0)418 - 745 130

KVK: 52773795
BTW: NL850591582B01

Mercedes-Benz

S-Klasse bij Thijs Timmermans

Contact border

De beste auto van de wereld: Mercedes-Benz S-klasse

Al meer dan 50 jaar is de Mercedes-Benz S-Klasse het toonaangevende model in de automobiele topklasse. In al die jaren wist Mercedes-Benz altijd de voorsprong op de concurrentie te behouden doordat de S-Klasse consequent het beste biedt op de thema’s veiligheid, comfort, prestaties en betrouwbaarheid. Met de komst van het nieuwste model S-Klasse weet Mercedes-Benz wederom op een nieuwe wijze inhoud te geven aan de slogan ‘das Beste oder nichts’. Wij stellen de nieuwe S-Klasse (Baureihe 223) graag aan u voor!

Korte historie

Mercedes-Benz noemt haar topklasse in 1972 voor het eerst S-klasse (De ‘S’ staat voor Sonder in het Duits en ‘super’ in het Nederlands). Daarvoor werd de letter S toegevoegd aan de naam van duurdere modellen. Mercedes-Benz streeft er bij de S-klasse naar om de maatstaf te zijn in de topklasse, Technische innovaties worden daarom traditioneel geïntroduceerd op de S-klasse. Deze vinden na verloop van tijd vrijwel altijd hun weg naar kleinere modellen en worden overgenomen door andere merken.

 

Voorbeelden zijn het ABS (1978), de airbag (1981) en het electronic stability program (1995). De S-klasse is elk jaar de best verkopende topklasse auto van de wereld, soms met uitzondering van het jaar voorafgaand aan de onthulling van een nieuw type zoals nu het geval is.

De nieuwe Mercedes-Benz S-Klasse stelt wederom nieuwe maatstaven

Qua vormgeving is de nieuwe Mercedes-Benz S-Klasse een fraaie evolutie van het huidige model. De klassieke vierdeurs carrosserie is bijzonder elegant vormgegeven en is duidelijk herkenbaar als een hedendaags Mercedes-Benz product. In het interieur zijn de veranderingen een stuk meer in het oog springend. Het brede beeldscherm van de huidige generatie is verdwenen. Daarvoor in de plaats is er nu voorzien in een smaller scherm voor de ‘klokkenwinkel’. Deze gebruikt 3D-techniek en wordt bijgestaan door een head-up display. Kiest u voor de meest uitgebreide versie, dan wordt daar ‘augmented reality’ aan toegevoegd.

 

de actuele voorraad S-Klasse 

Centraal in het dashboard staat een zwevend verticaal scherm dat is voorzien van de 2e generatie MBUX. Deze kent een zelflerend vermogen en herkent de verschillende inzittenden. Tevens kunnen met dit systeem ook zaken thuis worden geregeld. De nieuwe Mercedes-Benz S-Klasse is voorzien van een uniek 4D-geluidssysteem dat de trilling van de bassen mechanisch door de (wederom verbeterde) stoelen wordt overgebracht. De nieuwste generatie S-Klasse heeft zelfs deurpanelen die verwarmd zijn. Het Energizing Air Control haalt bovendien met behulp van actieve koolstoffilters fijnstof, pollen, geurtjes en schadelijke stoffen uit de lucht. Met al deze innovaties staat de nieuwste Mercedes-Benz S-Klasse wederom aan de top van zijn segment.

Hypermoderne fabriek ‘Factory 56

De nieuwste generatie S-Klasse wordt gebouwd in de modernste fabriek ter wereld ‘Factory 56’ genaamd. Deze fabriek omhelst 200.000 m2 oppervlakte, heeft 300 autonome voertuigen die ‘just in time’ op de juiste plaats de juiste onderdelen leveren en een 5G-netwerk dat alle gereedschappen met elkaar verbindt. Bovendien wordt er CO2-neutraal gewerkt waarbij de zonnepanelen op het dak alleen al voor 30% van de benodigde elektriciteit zorgen. In deze hypermoderne omgeving zal naast de nieuwe S-Klasse ook de EQS worden gebouwd.

Uitgebreide motorenkeuze; V12 volgt!

Zodra de auto op de markt wordt gebracht, levert Mercedes-Benz direct een aantal motorvarianten; dat betreft 3.0-liter zescilinder lijnmotoren. Voor de benzinevarianten betreft het de S450 en de S500; beiden 4Matic-uitvoeringen. De S450 krijgt 367 pk vermogen, de S500 435 pk. Op dieselgebied is er de S350d (ook leverbaar als 4Matic) met 286 pk en 600 Nm koppel en de S400d 4Matic met 335 pk en 700 Nm koppel. Alle S-Klasse uitvoeringen hebben standaard een 9-traps automaat. Later volgt een V8 met ISG (geïntegreerde startgenerator) en 48V-boordsysteem. In 2021 volgt een plug-in hybride variant en een V12-topmodel.

Collectie Mercedes-Benz S-Klasse

Uiteraard zal Thijs Timmermans de nieuwe Mercedes-Benz S-Klasse zo snel mogelijk aan de collectie exclusieve automobielen toevoegen. Zodra er meer bekend is, informeren wij u over deze bijzonder auto. Wilt u nu al meer weten? Neem dan contact met ons op en wij informeren u zo volledig mogelijk!

Informatie over de Mercedes-Benz S klasse: Bel ons +31 (0)418 745130 of kom langs in Waardenburg. Wij ontvangen u graag.

Collectie

Nieuwsgierig naar onze actuele voorraad S-klasses?

Bekijk de actuele voorraad S-Klasse